Activiteiten van Anneke Kruit

Attractor Field Technieken

Attractor Field Technieken (AFT) is een systeem ontwikkeld door Dr. Kurt Ebert (Neuropsycholoog). Het is een systeem waarmee gewerkt kan worden aan zowel fysieke als emotionele-, spirituele- en leerproblemen. Het is een precieze en krachtige methode om het mind-body systeem te beïnvloeden. Hoewel er gebruik gemaakt wordt van het acupunctuursysteem is het geen acupunctuur. Er worden geen naalden gebruikt maar er wordt geklopt op acupunctuurpunten. Door de meridianen (energie banen) te gebruiken tijdens het werken met verstoringen in denken en emoties wordt een snelle en grondige verandering bereikt. Er wordt gebruik gemaakt van 23 acupunctuurpunten in een specifieke volgorde. Héél specifiek. Het is als een streepjes code. Als er een streepje ontbreekt of beschadigd is leest de computer het niet meer. Zo ook bij de mens. Als je een punt weglaat, de punten niet de juiste volgorde tikt of niet het juiste aantal tikken gebruikt, werkt het niet.

Erg boeiend aan deze methode is dat men erin is geslaagd de frequenties van die acupunctuurpunten ook op CD te zetten. Zo zijn er dus zo’n 80 CD’s voor diverse aandoeningen. Sommige formules zijn vrij lang en door een CD te gebruiken kan men gewoon doorgaan met de dagelijkse bezigheden terwijl de therapie toegepast wordt. Een groot voordeel van deze methode is dat het erg veilig is. Het mag altijd naast iedere andere therapie of behandeling gebruikt worden. Men kan reguliere en/of alternatieve medicatie gewoon blijven gebruiken. Maak je een fout, dan werkt het gewoon niet maar het is NOOIT schadelijk. Dat is prachtig.

Voor meer informatie: download het AFT handboek, deel 1 (PDF formaat, 1.1 Mb)

Acupuncture 4 The Mind (A4M) is Revolutionair

Het zegt je niet hoe je moet veranderen, het brengt je op een pad van transformatie en helpt je werkelijk te veranderen!
CreŽer een leven waar je in controle bent
In controle over je emoties
In controle over je reacties
In controle over je leven!

De werkwijze lijkt op die van de AFT maar met het verschil dat het hier om de mind gaat. Andere formules en andere onderwerpen dus.

Touch for Health

Het betekent letterlijk : "aanraken voor gezondheid".
Wat er allemaal mogelijk is is bijna niet op te schrijven. Belangrijk te weten is dat het een holistisch systeem is. Er wordt met energie gewerkt, niet met organen. Het kan zijn dat iemand pijn in de knie heeft en dat er dan met de nierenergie gewerkt wordt. Het is dus niet symptomatisch maar er wordt altijd gekeken naar het geheel. Er wordt altijd gewerkt met zowel de chemische kant(bv voeding) de emotionele- en de fysieke kant van het lichaam. De beste manier om erachter te komen hoe het werkt is eigenlijk het eens te ondergaan.

Dr. George Goodheart is de grondlegger van de toegepaste kinesiologie. Dr. John Thie heeft daaruit het Touch for Health systeem ontwikkeld en samen met Mary Marks het cursusboek geschreven. Zo is het toegankelijk gemaakt voor de leek. Iedereen kan zonder vooropleiding een cursus Touch for Health volgen. Zijn idee is altijd geweest om Touch for Health onder de mensen te brengen met als doel dat in elk gezin tenminste 1 persoon deze vorm van spiertesten zou beheersen zodat er preventief gewerkt kon worden om gezondheid te bewaren. Dit alles is in de zeventiger jaren gebeurd. Sinds die tijd is er veel veranderd. Het Touch for Health systeem is steeds uitgebreid en aangepast. Zo waren er in het begin slechts twee cursussen, gevolgd door een instructeurs cursus en daarmee kon je gaan lesgeven. Tegenwoordig zijn er wel 4 cursussen te volgen voordat je aan een instructeurs cursus kunt deelnemen. Het is nu dus veel meer omvattend dan in het begin vandaar dat nu ook een medische basisopleiding vereist is om zelf les te kunnen geven.

Er zijn veel cursus materialen geweest en ook die zijn natuurlijk steeds aangepast. Op dit moment is er voor elke cursus een mooi en overzichtelijk cursusboekje.
Niet iedereen die met Touch for Health werkt is ook instructeur, er zijn ook mensen die geen cursus geven maar alleen werken met het systeem.

Toegepaste kinesiologie

Is een meer therapeutisch systeem van spiertesten. Dit wordt, vooral in USA, veel toegepast door chiropractors. Deze vorm zien we in natuurgeneeskundige praktijken, tandartsen- en ook artsen praktijken. De mogelijkheden zijn hier nog uitgebreider. In de praktijk wordt gewerkt met klachten van emotionele- structurele of electro-magnetische aard en veel meer. Bijvoorbeeld rugklachten, knieklachten maar ook met allergieen, hoofdpijnen en niet lekker in je vel zitten. Er wordt ook gekeken naar de vitamine en mineralen balans, de bloedsuikerspiegel, bloeddruk en veel meer.

Een cursus toegepaste kinesiologie kan alleen worden gevolgd door therapeuten/artsen of door mensen die touch for health 1, 2, 3 en 4 gevolgd hebben. Voor deze laatste groep wordt een medische basisopleiding geadviseerd.

TCM acupunctuur

Acupunctuur is een van de oudste geneeswijzen. Het is volgens de geleerden ontstaan in India en over Himalaya naar China gekomen waar het verfijnd is. Er zijn echter ook Egyptische platen en afbeeldingen waarop de Farao met naalden van zijn klachten afgeholpen wordt.

Met naalden, laser, drukpuntmassage of moxa wordt onbalans hersteld.
Voor de diagnose wordt altijd een polsonderzoek gedaan. Daarnaast kan gekeken worden naar het gelaat, de oren, ogen, nagels en tong. Er zijn heel wat aandoeningen die in aanmerking komen voor acupunctuur. Een paar voorbeelden zijn:

Psychiatrische aandoeningen
Bijv. slapeloosheid,verslaving
Neurologische aandoeningen
Bijv. migraine, pijnsyndromen
Rheumatische aandoeningen
Bijv. arthritis, ziekte van Bechterev
Zintuigziekten
Bijv. glaucoom, duizeligheid
Maag-darmziekten
Bijv. maagzweer, constipatie, diarree
Longaandoeningen
Bijv. Astma bronchiale, bovenste luchtweg infecties
Hart- en vaatziekten
Bijv. hoge bloeddruk, hartkloppingen
Urologische aandoeningen
Bijv. anurie, urineretentie en oedemen
Obstretische en gynaecologische aandoeningen
Bijv. infertiliteit, amenorrhoea, dysmenorrhoea
Stofwisselingsziekten
Bijv. overgewicht, diabetes mellitus
Huidziekten
Bijv. psoriasis, eczemen, acne

Auriculo therapie

ooracupunctuurNaast de TCM acupunctuur wordt in deze praktijk ook gewerkt met auriculo therapie of ooracupunctuur. Hier worden kleine zeer dunnen naaldjes gebruikt of soms verblijft naaldjes. Er kan ook gekozen worden voor "magrain". Dat zijn kleine stalen balletjes die op de oorpunten geplakt worden. Veel klachten komen in aanmerking voor deze therapie onder andere wordt dit vaak gebruikt als men wil stoppen met roken en voor gewichtsverlies.

Auriculo medicinae is een vorm van ooracupunctuur waarbij via een speciaal protocol naar oorzaken wordt gezocht en waar naast naalden ook homeopathie ingezet wordt.

Energetische facelift

Energetische facelift verjongt en revitaliseert de cellen van binnen uit. Het ontdoet het lichaam van de effecten van veroudering, dus vermindering van rimpels en lijntjes. Alhoewel gedaan op het gezicht bewerkstelligt het een algehele lichaamslift

Het is een bijzonder ontspannende behandeling zonder messen of naalden en duurt ongeveer 1 uur.

Oogdiagnose

close up van de iris van een menselijk oogDit is geen behandeling maar alleen een diagnose. Aan de hand van verkleuringen, tekens, vorm en stand van zowel de pupil als de iris kan een diagnose gesteld worden waarna een behandeling geadviseerd zal worden. In het oog kunnen we behalve de constitutie, hetgeen we met de geboorte hebben meegekregen, ook de verkregen aandoeningen zien. Soms wordt er ook een foto gemaakt van de iris zodat deze grondig bestudeerd kan worden.

Massage

Een volledige massagebehandeling duurt ongeveer een uur. Bij een massagebehandeling wordt vaak aromatherapie gebruikt voor een zo optimaal mogelijk resultaat.
Er wordt gewerkt met etherische olieen van Alquimia. Deze worden op de persoon afgestemd. Er wordt dus rekening gehouden met het doel van de massage. Als dat ontspanning is omdat de spiertonus te hoog is of omdat er stress is of na een sportprestatie dan worden er andere etherische olieen gebruikt dan bijvoorbeeld voor een sportmassage waar de spieren meer gestimuleerd moeten worden. Als het om pijnklachten gaat is het weer anders.

Een gedeeltelijke massage, bijvoorbeeld een rugmassage of alleen de schoudergordel, is ook mogelijk en deze duurt dan een half uur.

Handlezen

Een onderdeel van de diagnose kan zijn het lezen van de handen. Dit is natuurlijk een wetenschap op zich, maar bij een eerste consult wordt vaak naar de handen gekeken om bepaalde eigenschappen te kunnen vaststellen die met uw gezondheid of welzijn te maken hebben. Aan de hand van de lengte en het verloop van de lijnen en cutis lijsten kunnen deze eigenschappen worden afgelezen.

Ook kan er, buiten de natuurgeneeskundige praktijk om, een consult aangevraagd worden voor het lezen van de handen om zo bijvoorbeeld inzicht te krijgen in uw talenten.

Aromatherapie/Gezichtsbehandeling

In de Natuurgeneeskundige praktijk en bij de massages wordt aromatherapie toegepast. Als verlengstuk hiervan worden ook gezichtsbehandelingen gegeven. Ook hier wordt gewerkt met de etherische oliën, basisoliën, huidoliën en -crèmes en dode zee producten van het merk Alqvimia.

Aromatherapie wordt gebruikt voor zowel uw fysieke als uw psychische welzijn. Wanneer u kiest voor een serie behandelingen tegen bijvoorbeeld veroudering of acne, ontvangt u bij aankoop van 9 behandelingen de 10e gratis. De producten om de huid thuis te verzorgen zijn in deze praktijk voorradig of te bestellen.